Royal run '19

Få overblikket: Her er årets Royal Run-ruter

Der venter de 95.000 deltagere både masser af seværdigheder, historiske vingesus og flot natur på ruterne rundt i de fem værtsbyer, når Royal Run finder sted 20. maj, 2. pinsedag, i Brønderslev, Aarhus, Fredericia, Kalundborg og København/Frederiksberg.

Udgivet d. 25. april 2024

Med under en måned til startskuddet til Royal Run, er de sidste forberedelser til den royale motionsfest i fuld gang. Nu løftes sløret for årets ruter, der er planlagt ned til mindste detalje.

Når vi planlægger ruterne sammen med vores værtsbyer, er der først og fremmest fokus på gå- og løbeoplevelsen for deltagerne. Derfor tænker vi meget over logistik, plads og ikke mindst omgivelserne, der gerne skulle gøre deltagelsen ved Royal Run helt særlig,” siger Morten Algot Nielsen, der er overordnet ansvarlig for ruterne i alle Royal Runs værtsbyer.

Royal Run har tre forskellige distancer: One mile, 5 km og 10 km, der både kan løbes og gås.

I Brønderslev går alle ruter gennem den smukke Rhododendronpark, der er Nordeuropas største, og i Aarhus er det Mindeparken, der danner ramme om både start- og målområdet. I Kalundborg runder deltagerne bl.a. den karakteristiske 5-tårnede Vor Frue Kirke, mens alle deltagere i Fredericia løber på byens historiske voldanlæg og passerer flere af anlæggets porte.

I København er Amalienborg Slotsplads sidste stop på ruten, hvor målstregen er placeret i den historiske bygning, Kolonnaden, som er den søjlegang, der forbinder Christian IX’s palæ og Christian VII’s palæ.

Startområdet i København

Som følge af den tragiske brand på Børsen i København er det endnu ikke endeligt besluttet, om startområdet i Slotsholmsgade fastholdes. Royal Run er i tæt dialog med Sparta, der er løbsafvikler i København, samt relevante myndigheder. Der arbejdes på hurtigst muligt at kunne give en melding til de 42.500 deltagere i København/Frederiksberg om det planlagte startområde ved Børsen kan bevares.

> FÅ DET FULDE OVERBLIK OVER ALLE RUTERNE