Royal run '19

Hvad er Royal Run?

Royal Run er andet og mere end et løb. Det er Kronprinsens møde med danskerne. Det er fællesskabets fest. Uformelt, i kondisko og for alle.

Til Royal Run kan alle være med – uanset alder og kondital. Man kan nemlig både vælge at gå eller løbe på distancerne One mile (1,6 km), 5 km og 10 km, og på den populære Familie-mile kan børn, unge, voksne og ældre følges ad, da kørestole, klapvogne og barnevogne er velkomne.

Sluttiden er ikke i højsædet. Det overordnede sigte er i stedet, at flest muligt deltager i idrætsfællesskabet i sit eget tempo og med sin egen individuelle målsætning. Det sociale fællesskab og den gode oplevelse er Royal Runs DNA.

Kronprinsen er omdrejningspunktet for begivenheden, og både i 2018 og 2019 har hele Kronprinsfamilien bakket op om løbet og mødt danskerne i uformelle, festlige rammer – og i øjenhøjde.

Royal Side Runs

Royal Run-stemningen rammer ikke kun de store løbsbyer. For at hele Danmark kan stemple ind i fællesskabet har vi udviklet konceptet Royal Side Runs, hvor institutioner, virksomheder, plejehjem og private kan lave deres egne små udgaver af løbet.

Der er udviklet en gratis downloadpakke med blandt andet startnumre, klip selv-medaljer og -kongekroner, og så kan man tilkøbe en eventpakke med flag, balloner, minestrimmel mv. Ved hjælp af disse materialer kan arrangementet skaleres op og ned, så der kan laves Side Runs i både skolegården for 200 børn, til gadefesten for 7-8 familier eller i haven eller i gården for bare en 5-10 børn. Se mere her

Følg Royal Run

Du kan følge med på Facebook, Instagram eller via vores nyhedsbrev og holde dig opdateret om Royal Run.

Fakta om Royal Run

Hvornår: d. 17. maj i Grønland og d. 24. maj 2021 i Danmark

Hvem: Kronprinsen inviterer alle danskere ind i idrætsfællesskabet

Hvorfor: For at møde danskerne i øjenhøjde og motivere til at deltage i idrætsfællesskabet

Hvor langt: One mile (1,6 km), 5 km eller 10 km

Hvor: Sønderjylland, Aalborg, Odense, København/Frederiksberg og Bornholm (på Bornholm er der ikke kongelig deltagelse). Royal Run 2021 kickstartes i Nuuk, Grønland, d. 17. maj 2021.

Arrangører: Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere. 

Mere om distancerne

Find mere info om historien bag distancerne: 

Følg os på Instagram

Følg os på Facebook

Følg os på Facebook