Royal run '19

Hvad er Royal Run?

Vi gør det igen! Royal Run er Kronprinsens møde med danskerne, og det sker 2. pinsedag, 10. juni 2019.

Royal Run 2018 var for Kronprinsen en drøm, der gik i opfyldelse, og derfor vil Kronprinsen gentage succesen. Denne gang ikke for at fejre fødselsdag, men for endnu en gang at møde danskerne i øjenhøjde og genskabe idrætsfællesskabet og den fantastiske stemning.

Royal Run er andet og mere end et løb, og du er inviteret, når Kronprinsen åbner dagen med at gå One Mile i Aarhus. Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 km i Aalborg, og Kronprinsen slutter dagen med at være til stede under 10 km-løbet i København/Frederiksberg. Grundet rygproblemer løber Kronprinsen ikke 10 km, som eller var planlagt - læs mere.   

Vi har lyttet til alle jer, der gerne vil gentage Royal Run. I gjorde Kronprinsens drøm virkelig, og derfor er der nu mulighed for endnu engang at snøre kondiskoene og løbe igen. Tag del i festen d. 10. juni alene eller sammen med din nabo, dine venner, kollegaer eller familie, og bliv en del af fællesskabet. 

Bornholm

Ud over arrangementerne i de tre største byer er det også muligt at deltage i Royal Run på Bornholm – her er der dog ikke royalt besøg, men det bliver festen ikke mindre af.

Royal Run-ugen

Royal Run-stemningen opbygges i hele Danmark i ugen op til pinse, hvor alle danskere har mulighed for at lave Royal Run-arrangementer, for eksempel i en virksomhed, en institution, på en villavej, en skole, et plejehjem, blandt en gruppe venner osv. Få mere info

Færøerne

Kronprinsen skød Royal Run-ugen i gang på Færøerne d. 1. juni, hvor der blev afholdt Royal Run med mulighed for at deltage i one mile eller i 10 km. 

Plads til alle

I Royal Run er der plads til alle, og det er muligt både at løbe og gå på henholdsvis one mile (1,6 km) og 10 km. I Aalborg og Aarhus og på Bornholm er det desuden muligt at vælge 5 km-distance. I Royal Run er der ikke nødvendigvis fokus på at komme hurtigst i mål. Det overordnede sigte er i stedet, at flest muligt deltager i idrætsfællesskabet i sit eget tempo og med sin egen individuelle målsætning. Kørestole, barnevogne og klapvogne er derfor også velkomne på ruterne. Det er nemlig ikke sluttiden, der er afgørende. Det afgørende er, at vi alle sammen kommer med ud på gaderne og skaber en folkefest sammen med Kronprinsen.

I Royal Run er de små sejre mindst lige så meget værd som de store.

  • Måske er du vant til at gå, men vil jagte en målsætning om at gennemføre 1,6 km i løb
  • Måske er du vant til at løbe og vil gerne slå din rekord på 10 kilometer
  • Måske er du inaktiv og har brug for et lille skub til at komme i gang
  • Måske har du travlt i hverdagen og ser Royal Run som en mulighed for kvalitetstid med familien
  • Måske er du handicappet og vil deltage i idrætsfællesskabet på lige fod med alle andre
  • Måske er du i forvejen aktiv i idrætsfællesskab og vil støtte op om endnu en løbefest
  • Måske er du ramt af ensomhed og øjner det sociale samvær i idrætsfællesskabet

Deltagere med alle typer handicap er velkomne og deltager på lige fod med alle andre. Mere info om para-tilmelding

Følg med i Royal Run-stemningen: Følg Royal Run på Facebook, Instagram eller via vores nyhedsbrev, og vær opdateret om den nyeste information om Royal Run.

Find mere info om alle løbsstederne:

Priser og vejledning til tilmelding

Se priser og få en vejledning til, hvordan du kan tilmelde dig Royal Run. (OBS:Tilmeldingen er nu lukket!)

Fakta om Royal Run

Hvornår: 10. juni 2019

Hvem: Kronprinsen inviterer alle danskere ind i idrætsfællesskabet

Hvorfor: For at møde danskerne i øjenhøjde og motivere til at deltage i idrætsfællesskabet

Hvor langt: One mile (1,6 km) eller 10 km. I Aarhus og Aalborg og på Bornholm er det desuden muligt at deltage i 5 km.

Hvor er der royal deltagelse: Aalborg, Aarhus, København/Frederiksberg

Hvor kan man ellers deltage: Der arrangeres Royal Run uden royal deltagelse på Bornholm 10. juni. Derudover har private aktører mulighed for at arrangere deres egen miniudgave af Royal Run under det, vi kalder Royal Run-ugen.

Royal Run på Færøerne: Kronprinsen skød Royal Run-ugen i gang d. 1. juni sammen med det færøske folk i Klaksvík.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere. De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 Atletik/Motion, Sparta, Viking Atletik og Idrætsklubben Treysti.

Mere om distancerne

Find mere info om historien bag distancerne: 

Følg os på Facebook

Følg os på Facebook