Royal run '18

Aalborg klar med et fedt underholdningsprogram for alle aldre til Royal Run 21. maj

Der bliver ikke tid til at kede sig for hverken deltagere eller tilskuere til Royal Run i Aalborgs gader mandag 21. maj. I start- og målområdet der danner ramme om Kronprinsens 50 års løbefest, vil der være massevis af underholdning.

Royal Run er et landsdækkende løb i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Alle har mulighed for at løbe eller gå med i en af landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København. Kronprinsen begynder sin dag med "One mile" (1,609 kilometer) i de fire første byer og afrunder festen med at løbe 10 kilometer i København.

Aalborg og de fire andre Royal Run-byer er nu klar med et spækket underholdningsprogram, der vil være med til at skabe en gigantisk, landsdækkende fødselsdagsfest for Kronprinsen og hele Danmark.

Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Eventen arrangeres i regi af Bevæg dig for livet - Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. Royal Run Aalborg arrangeres lokalt af Aalborg Kommune, DGI Nordjylland og Aalborg Atletik og Motion.

"I Aalborg er vi så klar til at være den første by, der kommer til at fejre kronprinsens 50-års fødselsdag. I Aalborg har vi fokus på børn og unge og deres bevægelse, og der er planlagt en masse spændende og festlige aktiviteter for både deltagerne og de mange tilskuere," fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter,
"Hele vores havneområde vil komme til at syde og boble af liv og glade dage, og man vil blandt andet kunne opleve idrætsaktiviteter leveret af Nordjyllands Idrætshøjskole og Happy Moves, som består af sjove, sociale og anderledes aktiviteter for de unge. Desuden vil der i start- og målområdet være rig mulighed for at få sig lidt at spise og drikke. Det bliver så godt og vi glæder os så meget til at være værter for Royal Run Aalborg," lyder det fra Aalborgs borgmester, der deltager i både One mile og 10 km i Royal Run Aalborg.

Arrangørerne af Royal Run Aalborg har nøje sammensat et underholdningsprogram, der tilgodeser mange behov og interesser.

"I Aalborg har vi børn og unge i fokus. Med udgangspunkt i dette har vi valgt nogle aktiviteter, som vi tænker er både appellerende for børn og unge samt aktiviteter, som også er gavnlige for denne målgruppe," udtaler arrangør af Royal Run Aalborg, David Møller, DGI Nordjylland, og henviser til nedenstående samlede underholdningsprogram for Royal Run Aalborg:

Start og mål område:

 • Aktivitetsområde for børnene i Utzon Parken lavet af Happy Moves: Happy Moves er bl.a. henvendt til de ældste i folkeskolen og gymnasier med sjove, sociale og anderledes aktiviteter, hvor der ikke er medlemspligt eller nogle krav til deltagerne udover, at de bliver anerkendt og får high five for at møde op.
 • Aktivitetsområde i Jomfru Ane parken med streetaktiviteter / gadeidræt.
 • Gymnastikopvisning i Jomfru Ane parken med et af de bedste ungdomshold i regionen. Efterfølgende kan andre børn prøve kræfter med gymnastikken: Gymnastik er en idræt, som sammen med f.eks. atletik er en af hjørnestenene i relation til at sikre en god motorik hos børn. Den er samtidig appellerende, fordi det for mange er fedt at bruge gymnastikredskaber som f.eks. trampolin og mange af de øvelser, som gode gymnastik udøvere kan, ser fede ud.
 • Område med foodtrucks og kaffevogne: Til Royal Run Aalborg vil der være et udvalg af kaffevogne og foodtrucks, hvilket er med til at skabe en café- og picnicstemning i start-/målområdet. Her vil Jomfru Ane parken, efter at byens gymnaster har forladt området, danne ramme om Aalborgs hyggeligste picnictur - præcis som man normalt ser det i bybilledet, når vejret viser sig fra sin pæne side. På denne måde vil det nye havneområde komme til at summe af liv og glade dage.

Langs ruten:

 • Aalborg kanonlaug skyder af i forbindelse med Kronprinsens ankomst til Aalborg.
 • Aalborg og Brovst garderne: Royal Run Aalborgs har valgt at få garderne med, da rigtig mange har en fascination af gardere - og fordi Kronprinsen jo også har været soldat.
 • Kohberg heppezone
 • Nordjyllands idrætshøjskole heppezone: Royal Run Aalborgs powerzone leveres af Nordjyllands idrætshøjskole (NIH) kommer til at stå et sted, som vil være både en del af udløb og målgang. Dette for at sikre at alle deltagere bliver sendt af sted med et ordentligt skud energi og hep, samt at deltagerne på den sidste del af ruten får en high five og energi til at løbe de sidste meter ind til målet. Der bliver musik, en masse tilråb, røg og damp.
 • Bandet Blues Taps spiller under broen

Download rutekort som pdf

Download rutekort som jpg

Fakta om Royal Run

 • Dato: Mandag den 21. maj 2018 (2. pinsedag)
 • Distancer: One mile (1,609 km) og 10 km
 • Deltagergebyr: One mile: 75 kr. - 10 km: 250 kr.
 • Tilmelding: Royalrun.dk

Information:

Kontaktinformation
Henriette Leth Nielsen
Kommunikationschef Dansk Atletik Forbund & Kommunikationsansvarlig Bevæg dig for livet - Løb
Tlf: +45 20152220