Royal run '19

Tilbageblik på 2018

Tak til alle, der var med til at fejre Hans Kongelige Højhed Kronprinsen i anledning af hans 50 års fødselsdag i 2018. Det var en fantastisk løbefest med over 70.500 glade deltagere og en sej fødselar!

Kronprinsen blev fejret med sved og smil

Kronprinsen tilbagelagde 16,436 km d. 21. maj 2018: Klokken 9 om morgenen løb han sin første One mile-distance i Aalborg, efterfølgende One mile i Aarhus, Esbjerg og Odense for til sidst at slutte dagen af med 10 km i hovedstaden.

Undervejs på sin tur mødte Kronprinsen danskere, der var troppet op i byerne for at flage og fejre ham, men også for at vise, at de bakker op om den sunde livsstil og bevægelse.

"Dagen får et 13-tal"

Den store finale for Kronprinsens Royal Run fandt sted i København og på Frederiksberg, hvor han tog livtag med 10 kilometer-ruten, som blandt andet bragte ham gennem Amalienborg Slotsplads, hvor H.K.H. Dronning Magrethe fra balkonen fulgte sønnens anstrengelser.

Da han kom i mål på Frederiksberg Allé var det tid til at gøre status efter en dag, der forinden havde bragt ham i nærkontakt med danskerne på løberuter i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense.

”Det har været en fantastisk oplevelse for mig, og alt er lykkedes. Hvis jeg må bruge den gamle karakterskala, så vil jeg give dagen et 13-tal,” sagde en forpustet, men storsmilende Kronprins Frederik.

Han har tidligere løbet de 10 kilometer markant hurtigere, men det var heller ikke tiden, der var det vigtigste for Kronprinsen den 2. pinsedag.

”Jeg har set så mange glade mennesker, som har fået noget ud af dagen – uanset om de har løbet kort eller langt. Det har været vidunderligt at opleve,” sagde Kronprinsen, inden han understregede en for ham meget vigtig pointe.

”Jeg vil gerne slutte af med at sende en kæmpe tak til alle de frivillige, som har hjulpet til med at skabe Royal Run. De har været helt afgørende”

Royal Run slog rekorder

I samtlige Royal Run-byer var opbakningen stor, og især i hovedstaden blev Royal Run Danmarks største 10 km. løb med 26.273 løbere. På mile-distancen slog Royal Run New Yorks ”Fifth Avenue Mile”og kunne dermed kalde sig for verdens største one-mile løb med 7852 løbere.

Nu skal der bygges videre på en bevægelse

Samlet set har 70.575 tusinde danskere løbet med i dag for at fejre Kronprinsen, og for 29 procent af dem, der løb med på mile-distancen, var det deres allerførste motionsløb. Et tal, der rammer lige ned i Danmarkshistoriens største idrætsvision:

Bevæg dig for livet er vores ambition om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation. Det Royal Run, vi så i 2018, viser, at vi med de rigtige forudsætninger kan gøre ambitionen til virkelighed. Nu handler det for os som idrætsorganisationer at bygge videre på denne bevægelse; at forme en lettilgængelig og motiverende ramme for alle, siger Jakob Larsen, administrerende direktør i Dansk Atletik Forbund, der sammen med DIF og DGI har arrangeret Royal Run - støttet af Nordea-Fonden og TrygFonden.

Oplev eller genoplev den store løbefest.

Se billeder og videoer fra den store dag, og mærk stemningen.

Se resultaterne

Her kan du se resultaterne. Se, hvordan det gik for dig selv og alle de andre. Klap dig selv på skulderen - godt gået.