Royal run '19

Royal Run Sønderjylland udsolgt på under tre dage

Der blev sat en rekord i Royal Run-regi, da der torsdag aften blev meldt udsolgt til Royal Run Sønderjylland på tredjedagen.

Tilmeld dig Royal Run

Udgivet 21. november

Torsdag aften blev det sidste startnummer til Royal Run Sønderjylland solgt, og dermed er knap 17.000 deltagere allerede nu klar til den store folkefest, der finder sted 1. juni 2020 i Sønderborg. 

Det hidtil hurtigste Royal Run-salg skete i forbindelse med tilmeldingen til Royal Run 2019, hvor der med 16.000 tilmeldte blev udsolgt i Aarhus på 15 dage. Dermed er 17.000 startnumre på tre dage ny rekord. 

Den store tilslutning er kommet bag på arrangørerne:
”Det er meget overraskende, at der allerede er udsolgt i Sønderjylland. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forventet, at det ville gå så hurtigt,” lyder det fra Søren Brixen, direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe, og han fortsætter:

”Der er en imponerende opbakning i Sønderjylland – og den er måske hjulpet på vej af genforeningsåret, som også markeres i forbindelse med Royal Run,” siger han og perspektiverer:

”Det her viser os samtidig, at det er godt, at Royal Run kommer ud i landet, og det giver os i Bevæg dig for livet mulighed for at nå endnu flere danskere med foreningsaktiviteter og andre indsatser for at motivere til mere bevægelse.”

Forestillinger blæst omkuld

Hos den lokale arrangør, Sport Event Syd, er eventmanager Per Hussmann også meget begejstret, og han kommer med sit bud på, hvorfor det er gået så stærkt:

”Folk hernede er begejstrede for Royal Run, for Kronprinsen og for Kongehuset, og de vil bakke op om det, når det kommer herned,” siger han og fortsætter:

 ”Det her er hele Sønderjyllands Royal Run, og vi mærker en opbakning i kraft af Genforeningen og det faktum, at Kong Christian X’s oldebarn kommer herned. Det historiske aspekt er en del af sønderjydernes DNA, og det husker de.”

På spørgsmålet om, hvorvidt der vil blive plads til flere deltagere, lyder det fra Per Hussmann:
”Det her har blæst alle forventninger omkuld, så nu må vi til arbejdsbordet og se, om der er noget, vi kan gøre for at få plads til flere. Men det vigtigste er at sikre den gode oplevelse for de enkelte deltagere.”

Fakta om Royal Run

  • Royal Run 2020 afholdes d. 1. juni 2020
  • Værtbyerne er Sønderborg, Aalborg, Odense og København/Frederiksberg.
  • På Bornholm holder DGI Bornholm Royal Run uden kongelig deltagelse.
  • De lokale arrangører er Sport Event Syd, Aalborg Atletik og Motion, OGF og Sparta.
  • Royal Run 2019 blev afholdt d. 1. juni på Færøerne og 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg samt på Bornholm uden kongelig deltagelse.
  • Over 82.300 var tilmeldt Royal Run 2019
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: www.royalrun.dk