Royal run '19

Royal Run slår ny rekord

Med intet mindre end 91.764 tilmeldte slår Royal Run nu ny deltagerrekord. Ved sidste års Royal Run var der 91.763 tilmeldte, og dermed bliver Royal Run ’23 det største i eventets historie.

Udgivet d. 10. maj 2023

Aldrig før har motionseventet Royal Run været så populært. Med nu 91.764 tilmeldte under tre uger op til det afholdes, slår Royal Run nu rekord. I 2022 var antallet af tilmeldte 91.763 fordelt på de fem byer, der afholdt Royal Run det år.

Det populære motionsevent, med H.K.H. Kronprinsen som hovedperson, er arrangeret af Bevæg dig for livet, hvis mål er, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation.

Mindre byer – større tilslutning

I år finder Royal Run sted i Aabenraa, Herning, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg, og hos arrangørerne er glæden naturligvis stor over den imponerende tilslutning på trods af valget af mindre byer:

”Vi er helt bevidst gået efter denne gang at afholde Royal Run i nogle mindre byer, så endnu flere danskere kunne få muligheden for at deltage i Royal Run. Derfor er det naturligvis en fornøjelse at se, at danskerne bakker så flot op om den beslutning,” siger Morten Mølholm, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og med i Royal Runs styregruppe.

Et motionsevent for alle

Med deltagerrekord og en stor andel deltagere, der deltager i et motionsløb for første gang, er det for arrangørerne en stor fornøjelse at se, at alle – høj som lav – tyk som tynd, kan se sig selv i et event som Royal Run:

”Vores mål er at bevæge alle danskerne, og vi glæder os over, at Royal Run er det første motionsevent for mange deltagere. Forhåbentlig bliver Royal Run en god oplevelse, som giver lyst til mere,” siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i DGI og med i Royal Runs styregruppe.

 

Om Royal Run

Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 29. maj 2023

Royal Run ’23 finder sted I Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.

Der er udsolgt i Herning, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg. Nyborg og Aabenraa har stadig startnumre til salg.

Der er p.t. samlet 91.764 tilmeldte.

Royal Run melder udsolgt ved 93.500 deltagere.

Der findes distancer på One mile (1,609 km), 5 km og 10 km. Alle distancer kan både tilbageslægges i løb og gang.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Tilmelding og information: royalrun.dk (Tilmelding kan ske op til dagen før eventet).