Royal run '19

Royal Run runder skarpt hjørne

Flere end 80.000 mennesker er tilmeldt Royal Run 2019, og det er 10.000 flere end sidste år, hvor der var løb i Danmarks fem største byer.

Udgivet 24. maj

Royal Run blev sidste år afviklet i forbindelse med Kronprinsens 50-års fødselsdag med 70.575 tilmeldte i Danmarks fem største byer. Nu har den anden udgave af løbet ikke alene overgået sidste års tilslutning, løbet har tilmed rundet 80.000 tilmeldte, hvilket placerer løbet som det 6. største i verden nogensinde.

”Det er over al forventning, at vi har nået lofterne i stort set alle byer, og at danskerne – og færingene – i så stor udstrækning har valgt at bakke op om Royal Run,” udtaler Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik, på vegne af Bevæg dig for livet, som arrangerer Royal Run, og han fortsætter:

”Men det stopper jo ikke her. Ud over de 80.000 tilmeldte til de centrale løb, så oplever vi en hel underskov af det, vi kalder Royal Side Runs, hvor vi har udviklet materialer, så alle kan lave deres egne Royal Run-arrangementer.”

Flere end 100 Royal Side Runs

Fra Kronprinsen skyder Royal Run-ugen i gang lørdag d. 1. juni med det færøske folk i Klaksvik, til det ni dage senere går løs i Aarhus, Aalborg og København/Frederiksberg, vil Royal Run-stemningen således blomstre i hele landet.

”Allerede på nuværende tidspunkt har vi kendskab til flere end 100 Side Runs, og vi glæder os over, at så mange har kunnet se glæden i at blive en del af Royal Run-fællesskabet på denne måde. Vi ser derfor også meget frem til at evaluere Royal Run-ugen, når målportalen er pakket ned på Amalienborg d. 10. juni,” siger Jakob Larsen.