Royal run '19

Royal Run på vej med CSR-strategi

Arrangørerne har siden sommer arbejdet på en CSR-strategi og undersøgt forskellige leverandører som et led i arbejdet frem mod Royal Run 2020.

Udgivet 24. september 2019

Royal Run kommer igen i 2020. Det blev allerede meldt ud d. 10. juni i forbindelse med Royal Run 2019, og derfor har arrangørerne siden været i gang med at se frem mod næste års løbefest. Et af de store fokusområder for Royal Run 2020 er at definere en CSR-strategi og sikre gode leverandøraftaler:

”Det er selvfølgelig vigtigt for os, at de ting, vi gør i Royal Run, og de materialer, vi benytter, bliver til på fornuftig og forsvarlig vis,” begynder Jakob Larsen, der er i styregruppen for Royal Run, og han fortsætter:
 
”Når vi ikke har haft fuldt fokus på disse ting hidtil, er det, fordi løbet i 2018 så ud til at være en engangsbegivenhed i anledning af den runde fødselsdag, og i 2019 havde vi utrolig kort tid til at få løbet stablet på benene, så vi gik med de anbefalinger og etablerede samarbejder, vi havde.”

Målet er flere aktive

Royal Run ser nu ud til at blive en tilbagevendende begivenhed, og derfor har arrangørerne siden sommeren været i gang med et større CSR-arbejde og en afdækning af leverandør-mulighederne.
 
Men selv om mange tiltag er sat i søen, kommer Royal Run aldrig til at være 100 % bæredygtigt, lyder det:
”Det ville være naivt at tro, at man kan lave så stort et løb, uden at efterlade det mindste CO2-aftryk, men det er heller ikke det, Royal Run er sat i verden for,” siger Jakob Larsen og uddyber:

”Royal Run arbejder for at få så mange som muligt ud at bevæge sig – og er i det perspektiv i sig selv et stort CSR-tiltag. Når vi gerne vil skabe en stor løbefest, der appellerer til den helt brede målgruppe, så inkluderer det nogle festlige rammer, en t-shirt der markerer fællesskabet, og en medalje, der fejrer præstationerne. Og det kræver også, at vi kan holde udgifterne i et niveau, hvor de fleste danskere kan være med, hvilket også sætter nogle begrænsninger på leverandørvalget.”
 
”Men disse ting betyder ikke, at vi skal gå på kompromis med vores ansvarlighed. For vi skal have fokus på bæredygtige tiltag. Og det har vi også,” afslutter Jakob Larsen.
 
CSR-strategien for Royal Run ventes at ligge klar senere på efteråret.