Royal run '19

Royal Run kulminerer på Amalienborg Slotsplads

2. pinsedag er der lagt op til endnu en folkefest, når Kronprinsen løber med danskerne i København og på Frederiksberg, og begivenheden skriver historie med en kulmination på Amalienborg Slotsplads, som danner ramme om målområdet.

Udgivet 7. februar 2019

Når Royal Run løber af stablen i Danmark d. 10. juni, kulminerer begivenheden med målområde på Amalienborg Slotsplads. Det er første gang, at der gives tilladelse til, at Amalienborg Slotsplads inddrages i en begivenhed af lignende karakter. 

Alle løbere og tilskuere i hovedstaden er dermed inviteret med til at skrive historie med idrætsfestens kulmination i hjertet af det danske Kongehus, og det vækker begejstring hos arrangøren:

”Det bliver noget helt specielt, når Kronprinsen sammen med tusindvis af danskere løber i mål på Amalienborg Slotsplads, og jeg kan helt ærligt ikke forestille mig en bedre afslutning på dagen. Royal Run 2019 får på den måde helt unikke rammer, som vi tror og håber, vil give alle deltagere en oplevelse for livet,” siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

På Københavns Rådhus ser man også frem til denne royale løbefest:
”Jeg ser virkelig frem til, at København igen skal lægge gader til denne folkefest i motionens tegn. Og det er en ekstra stor glæde, at de mange tusinde deltagerne får mulighed for at komme i mål på Amalienborgs ottekantede slotsplads, som er blandt Europas fineste eksempler på rokokoarkitektur,” siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

”Bevægelse og især bevægelse sammen med andre, er idræt, når det er bedst. Jeg glæder mig derfor over, at tusindvis af mennesker vil opleve suset af adrenalin såvel som fællesskab, når de løber eller hepper til det kommende løb,” siger kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Å)

Hos den løbstekniske arrangør, Sparta, mener man også, at denne tilladelse gør Royal Run til en helt særlig oplevelse:
"Det her bliver en helt unik målgangsoplevelse og kulmination af Royal Run. Det er derfor en fantastisk nyhed at kunne dele med de tusindvis af danskere, som allerede har tilmeldt sig Royal Run, ligesom vi håber, at et højdepunkt som dette kan være med til at motivere og inspirere endnu flere til at trække i kondiskoene sammen," lyder det fra Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

Der er pt. 29.667 tilmeldte i København/Frederiksberg, hvor loftet er 45.000.