Royal run '19

Royal Run kickstartet med manér

Fjeldene omkring Klaksvik dannede en smuk ramme om åbningen af Royal Run 2019, hvor Kronprinsen deltog med 4.010 tilmeldte

Udgivet 1. juni

Royal Run er med 4.010 tilmeldte det største motionsløb nogensinde på Færøerne. Tallet svarer til 78 % af beboerne i Klaksvik og 8 % af den samlede befolkning på Færøerne.

Kronprinsen ankom lørdag formiddag med båd til Klaksvik, hvor han blev taget imod af stort set hele byen, som var på gaden - enten som deltagere eller tilskuere.

"Jeg er meget imponeret og beæret over, at så mange deltagere kan se meningen med at komme i form," sagde Kronprinsen til pressen, efter han havde gennemført 10 km-distancen på cykel og havde heppet på og motiveret deltagerne undervejs.

"For mig er det også fantastisk at se de mange, der aldrig før har løbet eller haft et nummer på maven, som prøver at løbe. Og det er i sig selv en kæmpe overvindelse, synes jeg, og en succes for dem," lød det videre fra Kronprinsen.

Fantastisk stemning i Klaksvik

Søren Brixen, medlem af Styregruppen for Royal Run løb 10 km i Klaksvik, og han sætter ligeledes ord på oplevelsen:

"Det er mit indtryk, at hele byen har været på gaden - de borgere, der ikke deltog på ruten, var ude at klappe og heppe. Det var en stor oplevelse med masser af underholdning, og det var ikke mindst fantastisk for de 39 %, som ikke før har deltaget i et motionsløb. De havde en fest hele vejen, og har forhåbentlig fået mod på mere," siger Søren Brixen, direktør i DGI, på vegne af Bevæg dig for livet og fortsætter:

"Det er helt unikt, at over 4.000 mennesker er tilmeldt i Klaksvik. Royal Run appellerer til den brede befolkning med muligheden for at løbe og gå og en kort distance på 1,6 km, og det har været dejligt at opleve alle generationer på ruten," og han slutter:

"Kronprinsen har bragt Bevæg dig for livet til Færøerne og har med dette Royal Run måske været med til at skabe en endnu større glæde ved at løbe og gå."

Om ni dage venter Royal Run i Aarhus, Aalborg, København/Frederiksberg - samt på Bornholm. Her åbner Kronprinsen dagen i Aarhus om formiddagen med at gå One mile. Kronprinsessen bakker derefter op med at løbe i Aalborg, inden Kronprinsen afrunder dagen på 10 km-distancen i København og på Frederiksberg.