Royal run '19

Royal Run 2019 er startet med et brag

Kongeskibet Dannebrog lagde til land i Aarhus Havn kl. 10 mandag morgen, og siden da er Royal Run blevet afviklet i Aarhus og Aalborg.

Udgivet 10. juni 2019

Kronprinsen ankom 2. pinsedag til Aarhus med Kongeskibet Dannebrog, hvor han blev modtaget af flere hundrede fremmødte deltagere og tilskuere.

Kronprinsens besøg i Aarhus

I Aarhus gik Kronprinsen One mile sammen med en stor flok af de i alt 17.238, der var tilmeldt til Royal Run i smilets by.

Kronprinsen sagde ved ankomst til TV 2:
”Jeg forventer, at alle får en god dag, uanset hvor de måtte løbe henne i landet. Og det er jo bedst for en selv, at man gennemfører og bare kommer ud og minimum går – men gerne løber. Og husk at komme i mål med et skævt smil på læben.”

Kronprinsessens besøg i Aalborg

Efterfølgende gik det løs i Aalborg, hvor Kronprinsessen løb 5 km i Aalborg, inden hun toppede oplevelsen ved at løbe One mile med børn fra Julemærkehjemmene og fra Lykkeliga.

Kronprinsessen udtalte til TV 2 efter målgang:
”Modtagelsen hele vejen var enestående, rørende. Og der er en masse glade mennesker, som er samlet for at fejre et sammenhold omkring noget, som er godt for os.”

Løbefællesskabet med glade mennesker

Søren Brixen, direktør i DGI og medlem af styrgruppen for Royal Run udtaler på vegne af Bevæg dig for livet:
”Det var en helt igennem fantastisk oplevelse med glade mennesker over det hele. Det er tydeligt, at vi med den lave barre har ramt en stor målgruppe på tværs af alder og kondital og derigennem kan give endnu flere muligheden for at komme med i løbefællesskabet.”

Kronprinsparrets børn

I København løber Kronprinsparrets fire børn Familiemile i København mandag eftermiddag, inden Kronprinsen er med, når 10 km-løbet finder sted i København og på Frederiksberg i aften. 10 km-løbet starter med det officielle Danmarksmesterskab for både kvinder og mænd.

Fakta om Royal Run

  • Royal Run afholdes d. 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg.
  • På Færøerne skød Kronprinsen Royal Run i gang ved at løbe 10 km d. 1. juni.
  • D. 10. juni åbnede Kronprinsen Royal Run på One Mile i Aarhus. Kronprinsessen bakkede op om løbet ved at løbe One mile og 5 km i Aalborg, og Kronprinsen slutter dagen med at være til stede i forbindelse med 10 km i København/Frederiksberg.
  • I Rønne på Bornholm holdes Royal Run uden kongelig deltagelse samme dag, d. 10. juni.
  • I Aalborg, Aarhus og på Bornholm kan man deltage på One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.
  • I København/Frederiksberg og på Færøerne kunne man deltage på One mile (1,6 km) og 10 km.
  • De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run. TrygFonden og Nordea-fonden er Bevæg dig for livet-partnere og Novo Nordisk Fonden er strategisk partner.