Royal run '19

Rest-forplejning fra Royal Run går til socialt udsatte

Fødevarebanken hentede igen i år overskydende Royal Run-forplejning, som er blevet leveret til socialt udsatte.

Udgivet 12. juni

10 juni var gaderne i tre store danske byer fyldt med løbere i anledningen af Royal Run, og dagen efter stod arrangørerne med rest-forplejning, der kunne være endt i skraldespanden.

Men i stedet var der, ligesom sidste år, indgået en aftale med FødevareBanken. Dagen efter løbet hentede foreningens frivillige således det overskydende vand, frugt og brød og bragte det videre til de sociale organisationer, som er FødevareBankens modtagere.

”Vi er glade for endnu en gang at have et samarbejde med FødevareBanken, som henter overskydende mad og drikke efter løbet i de tre store byer ved Royal Run 2019. Med over 80.000 tilmeldte vil der altid være en restmængde, som i kraft af dette samarbejde bliver til gavn for socialt udsatte," siger direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen, på vegne af Bevæg dig for livet, der står bag Royal Run.

Også i FødevareBanken er de glade for samarbejdet:
”Royal Run er godt på vej til at blive en fast folkefest, og vi er glade for, at vi med vores tilstedeværelse over hele landet, kan bidrage til at mindske madspild og formidle maden til socialt udsatte midt i denne folkefest og at vi kan bidrage til dette gode event,” siger direktør Karen-Inger Thorsen.

Om FødevareBanken

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.