Royal run '19

Overvældende interesse for Royal Run

24 timer efter lancering er antallet af tilmeldte til årets Royal Run større, end det var tilfældet på samme tidspunkt sidste år.

Udgivet 17. januar 2019

Onsdag d. 16. januar kl. 8 blev det offentliggjort, at Kronprinsens Royal Run vender tilbage i 2019. Samtidig blev der åbnet for tilmelding. Allerede i løbet af det første døgn tilmeldte 14.371 personer sig Royal Run. Det er 3.338 flere end tallet for det første døgn sidste år, og det både glæder og overrasker arrangøren.

”Det er fantastisk positivt, at så mange har lyst til at være en del af Royal Run 2019 helt uden eller med meget kort betænkningstid, og det fortæller os, at vores tro på den rolle, som Royal Run kan spille i dansk idræt ikke er ubegrundet” siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, og fortsætter:

”Vi havde en tro på, at folk gerne ville være med igen. Men samtidig er det jo ikke en fødselsdag, vi fejrer. Der er kongelig deltagelse i færre byer, og vi har ikke informeret befolkningen forud for åbning af tilmelding. Vi betragter faktisk reaktionen fra folk som helt unik.”

Mange førstegangsløbere

Hvor 17 % af alle deltagere i Royal Run 2018 var førstegangsløbere (og 29 % af deltagerne på mile-distancerne), ser vi nu, at 30 % af alle tilmeldte har sat kryds ved, at det er første gang, de deltager i et løb.

”Det er helt enestående, at vi igen ser, at vi når en bredere målgruppe. Det skyldes naturligvis, at Kronprinsen er enormt populær og appellerer til en stor del af danskerne, men det skyldes også, at Royal Run er for alle – om man vil løbe eller gå, om man er ung eller gammel – og det blev tydeligt for alle i TV 2’s massive dækning af arrangementet sidste år,” udtaler Jakob Larsen, der også nævner den markante betydning, Royal Run i det lys har for løbe-Danmark:

”Royal Run henvender sig blandt andet til en målgruppe, der ellers ikke ville blive inspireret til at løbe og gå, og det er helt centralt for Bevæg dig for livet-visionen, der står bag Royal Run, og som arbejder for at få endnu flere idrætsaktive danskere. Vores fornemste opgave bliver nu at følge op på den store interesse med et målrettet aktiveringsarbejde til gavn for flest mulige danskere, vores foreninger og hele løbe-Danmark.”

Status for tilmelding torsdag d. 17/1 kl. 16.00 er: 16.711 deltagere.