Royal run '19

Opstart for 143 dedikerede ROYAL RUNNERS

162 små teams af to-tre personer ansøgte om at blive ROYAL RUNNERS, og 65 er nu udvalgt.

Udgivet 30. januar

I disse uger kører uddannelsesaftener for de i alt 143 personer, der er udvalgt til at lave ROYAL RUNNERS-fællesskaber frem mod og efter Royal Run. De 143 personer fordeler sig over 61 små teams af to-tre personer, som geografisk dækker stort set hele landet.

ROYAL RUNNERS er et supplement til Royal Run-træningen i løbeklubberne, og tanken er, at man med de mere uformelle træningsfællesskaber kan appellere til endnu flere danskere, fortæller projektleder Henrik Mikkelsen:

”Vi kan se, at Royal Run tiltrækker mange danskere, som vi ellers ikke ser i vores foreninger og til motionsløb. Med ROYAL RUNNERS giver vi folk muligheden for at deltage i en anderledes nærværende og hyggelig træningsform i hverdagen med de dedikerede værter, som er helt i øjenhøjde,” lyder det fra Henrik Mikkelsen, der i disse dage kører tre uddannelsesaftener for de 61 udvalgte fællesskaber:

”Stemningen er rigtig god på uddannelsesaftenerne, som vi bruger til at inspirere og uddanne de nye ROYAL RUNNERS i den tilgang, ånd og de værdier, der ligger i Royal Run og Bevæg dig for livet, så alle deltagere i fællesskaberne får en god oplevelse med træningen.”

I den kommende måned arbejdes der videre med fællesskaberne, som skal invitere interesserede fra deres respektive lokalområder med ombord med henblik på opstart i starten af marts.

Hvorfor træne op til Royal Run?

Til Royal Run er barren sat lavt, og man kan både vælge at gå eller løbe på distancerne 10 km, 5 km og One mile (1,6 km). En stor andel af Royal Run-deltagerne, er ikke vant til at løbe, så træningen skal tilrettes, så den er i øjenhøjde og motiverer flest mulige - og her er netop fællesskabet en vigtig brik:

”Vi arbejder i Bevæg dig for livet på at få så mange danskere til at bevæge sig som muligt. Og det er altså ikke nok at røre sig en dag om året – derfor er det et fokus for os at tilbyde træningsforløb,” siger Henrik Mikkelsen og uddyber:

”Vi ser i mange sammenhænge, at træning i fællesskaber ikke blot styrker den fysiske, men også den sociale og mentale sundhed, ligesom fællesskabet giver tillid og øger lysten til at dukke op til træningerne. Fungerer fællesskaberne, så kommer folk igen.”

 

Fakta om ROYAL RUNNERS

  • 61 fællesskaber er udvalgt til at tilbyde uformel træning for alle interesserede i deres lokalområde med henblik på at deltage sammen til Royal Run i den nærmeste by.
  • Der opfordres til ugentlig træning i fællesskabet. Træningens mål er en på forhånd defineret Royal Run-distance og kan både være løb og/eller gang.
  • Fællesskaberne føres an af 2-3 ROYAL RUNNERS-værter, som er på inspirationsaftener i ultimo januar/primo februar.
  • Det er hensigten, at ROYAL RUNNERS-fællesskaberne skal fortsætte efter Royal Run.
  • ROYAL RUNNERS-fællesskaberne er udvalgt på baggrund af deres motivation og et geografisk hensyn for at komme ud i hele landet.
  • I alt 162 teams ansøgte om at blive ROYAL RUNNERS (ca. 350 personer). Heraf er 61 fællesskaber altså blevet udvalgt (143 personer)