Royal run '19

Nedtælling: 100 dage til Royal Run

I dag, lørdag d. 2. marts, er der præcis 100 dage til Royal Run 2. pinsedag, og det markerer vi med en kort status.

Publiceret 2. marts 2019

Der er præcis 100 dage, til Kronprinsen atter møder danskerne i løbesko. Det sker 2. pinsedag, mandag d. 10. juni 2019, og det ser ud til at blive en gevaldig folkefest.

I skrivende stund er 67.334 tilmeldt løbet.

Og den store opbakning glæder naturligt nok arrangørerne, som slet ikke havde forudset de flotte tilmeldingstal:
”Der var ingen, der havde regnet med, at det ville gå så stærkt med tilmeldingerne, og at vi faktisk har udsolgt i to byer på blot 20 dage. Det er fantastisk, og det er for os et tegn på, at løbet ikke kun er båret af Kronprinsens deltagelse, men også af den store oplevelse folk havde sidste år – både på ruterne og bag tv-skærmene,” fortæller Søren Simonsen, der er visionsprogramleder i Bevæg dig for livet.

30 % nye løbere

En anden meget positiv overraskelse er antallet af tilmeldte, der ikke tidligere har deltaget i et motionsløb. Det er nemlig 30 %, hvilket er meget højt – også i forhold til Royal Run 2018, hvor 17 % var nye løbere.

”Royal Run kan noget ganske særligt, i og med at barrieren er sat så lavt, at alle vitterligt kan være med på tværs af alder og kondital. Hele arrangementet oser af glæde og fællesskab, og det er i højere grad det sociale aspekt, der er i højsædet frem for hurtige sluttider,” lyder det fra Søren Simonsen.

Royal Run 2019 afvikles d. 10. juni i Aarhus, Aalborg og København/Frederiksberg. Derudover er der yderligere to løbssteder, nemlig på Bornholm, hvor der arrangeres Royal Run uden kongelig deltagelse, samt på Færøerne, hvor Kronprinsen skyder Royal Run-ugen i gang 9 dage tidligere, lørdag d. 1. juni.

Tilmeldingsstatus:

  • København/Frederiksberg: 35.465
  • Aarhus: 16.299 (UDSOLGT)
  • Aalborg: 12.163 (UDSOLGT)
  • Bornholm: 530
  • Færøerne: 2.877