Royal run '19

Kronprinsen målte Royal Run-rute op

Tidligt onsdag morgen blev H.K.H. Kronprins Frederik iført gul vest og cykelhjelm for sammen med arrangørerne af Royal Run at cykle gennem Københavns gader og sikre sig, at en af ruterne til det populære motions-event blev målt rigtigt op.

Udgivet d. 20. april 2022

Det kræver sit morgenmenneske at måle en løberute op. Kl. 6:30 onsdag morgen mødtes kronprinsen med Royal Runs medarbejdere på Amalienborg Slotsplads for at måle One mile-ruten til det store motionsevent op, inden den alt for hektiske morgentrafik satte ind.

Ruterne er én af de ting, der er vigtig at få styr på nu, hvor der er omkring halvanden måned til eventet. De skal måles op, så der er garanti for, at deltagerne løber og går den distance, de er blevet stillet i udsigt.

"Selvfølgelig skal vores deltagere være 100 procent sikre på, at de får det, vi har lovet dem. Det gælder også distancerne, der naturligvis skal måle korrekt. Det er vigtigt både for nybegynderen, der enten skal gå eller løbe ruten, og den mere erfarne løber. Vi er glade for, at kronprinsen valgte at være med til at sikre, at vi kan sætte dette kvalitetsstempel for Royal Run", siger Morten Algot Nielsen, der er den overordnede ansvarlige for ruterne i alle Royal Runs byer.

Cyklede gennem Københavns morgentravle gader

Det var Peer Jensen, der forestod den officielle ruteopmåling denne onsdag morgen. Han har i mange år har fungeret som ansvarlig for opmåling og certificering af motionsløberuter i Danmark.

Han bød kronprinsen velkommen på Amalienborg Slotsplads, hvor han blev iklædt en gul vest, hvorefter de sammen cyklede til Nyhavnsbroen, hvor Royal Run-starten skal gå den 6. juni. En ruteopmåling foregår normalt på cykel og kronprinsen cyklede med hele vejen gennem Københavns gader, der netop var ved at vågne til den sædvanlige morgentrafik.

Undervejs blev der stoppet op et par gange for at få sat nogle distance-markører, og samtidig fik kronprinsen en forklaring på, hvordan man sikrer sig, at opmålingen foregår så korrekt som muligt.

Sidste punkt på ruten var Amalienborg Slotsplads, hvor målområdet skal være, her blev der til sidst gennemgået, hvor målportalen helt præcist skal være for at One mile-ruten kommer til at måle 1,609 km.

Om Sparta:

Det er løbe- og atletikklubben Sparta, der står for alt det praktiske omkring Royal Run i København og på Frederiksberg, herunder også sikring af de korrekte distancer.

Sparta Løb er Danmarks største løbe- og atletikklub med over 1500 medlemmer og samtidig arrangør af op mod 20 løb om året, heriblandt Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh.

Sparta har siden begyndelsen af Royal Run i 2018 stået for den praktiske afvikling af eventet.

Om opmåling af ruter:

En vigtig parameter for mange deltagere ved et løb er ruten. En såkaldt DAF-opmåling (foretaget af forbundet Dansk Atletik) sikrer, at ruten har præcis den distance, som deltagerne bliver lovet. Hvis løbets resultater skal tælle på de danske ranglister, så skal ruten være DAF-opmålt og løbet ranglistecertificeret.

En DAF-opmåling er gyldig i 5 år eller indtil ruten ændres.

Opmålingen foretages af en opmåler uddannet af Dansk Atletik i samarbejde med arrangøren.

Opmålingen foregår altid på cykel og altid der, hvor løberne kommer til at løbe på dagen for motionseventet (I Royal Runs tilfælde er det ofte på vejbanen). Derfor laves målinger altid om natten eller meget tidligt om morgenen, så der ikke er for meget trafik.

Opmåleren har tilkoblet en cykelcomputer (Jones Counter), der måler ruten præcist op. Både før ruteopmålingen er i gang, og også efter, bliver denne computer kalibreret for at sikre den mest nøjagtige måling overhovedet.

 

Om Royal Run

  • 76.904 er nu tilmeldt Royal Run i de seks værtsbyer
  • Royal Run ’22 finder sted 2. pinsedag den 6. juni i Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. På Bornholm er der Royal Run samme dag uden kongelig deltagelse.
  • I Næstved meldes der udsolgt. Kolding har også længe haft udsolgt, men har fået tildelt flere startnumre, så der nu igen er ledige startnumre tilbage på 5 km og 10 km-distancen. Der er stadig ledige startnumre i Aalborg, Aarhus, København/Frederiksberg og Bornholm.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag.

> GÅ INFO OM TILMELDING

Tilmelding kan ske op til dagen før eventet.

Om Bevæg dig for livet

Bevæg dig for livet er en vision, der arbejder for, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Derfor har vi fokus på en lang række idrætter som eksempelvis løb, cykling, badminton, tennis, fitness, fodbold, håndbold og mange flere. De skal nemlig være med til at få danskerne ud og motionere. Derudover har vi også fokus på idræt for seniorer, idræt i naturen, udvikling af foreningerne og samarbejde med kommunerne. På den måde vil vi øge muligheden for at dyrke idræt og motion i hele Danmark.