Royal run '19

Her er værtsbyerne til Royal Run 2020

Når Royal Run vender tilbage 2. pinsedag næste år, bliver det med fire gengangere og en debutant.

Udgivet 30. oktober 2019

2. pinsedag, d. 1. juni 2020, løber Royal Run af stablen, og her skyder Kronprinsen dagen i gang i Sønderborg. Herefter går turen til Aalborg, hvor Kronprinsessen løber, inden Kronprinsen fortsætter i Odense. Afslutningen bliver i lighed med de to foregående år Kronprinsens 10 km-løb i København og på Frederiksberg. Derudover bliver der igen Royal Run uden kongelig deltagelse på Bornholm.

”I år har vi kunnet tilføje et ekstra stop på turen, så vi nu har fire byer med kongelig deltagelse, og det betyder selvfølgelig, at vi når tæt på endnu flere danskere. Vi er rigtig glade for programmet for 2. pinsedag 2020, og vi ser frem til i fællesskab med kommuner og arrangører at skabe en helt enestående folkefest i de fire byer – samt på Bornholm, hvor der som bekendt er Royal Run uden kongelig deltagelse,” udtaler Jakob Larsen fra Royal Runs styregruppe på vegne af Bevæg dig for livet, og han glæder sig til endnu en begivenhed, der henvender sig til alle danskere:

”Royal Run er fællesskabets fest. Med distancer helt ned til One mile, 1,6 km, og muligheden for både at løbe og gå kan alle vitterligt være med – uanset alder og kondital.”

Byerne glæder sig til værtskabet

”Det er skønt, at København for tredje år i træk skal danne rammen om motionsløbet Royal Run, og vi sammen skal have en folkefest i Københavns gader. Jeg håber, at rigtig mange københavnere igen i år har lyst til at deltage – for her kan alle være med, store som små,” siger overborgmester Frank Jensen (S)

”Royal Run samler danskerne til et motionsløb, hvor alle kan være med, og hvor fokus er på oplevelsen, fællesskabet og den gode stemning. Det er en festlig dag, og det glæder mig, at vi igen kan byde velkommen til Royal Run på Frederiksberg, hvor vi igen vil gøre vores til, at det bliver en festlig og god dag”, siger Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (C).

”Royal Run er hele byens løb. Vi havde en fantastisk motionsfest sidste gang, og jeg håber, at rigtig mange odenseanere vil løbe og gå med igen i år. På hele byens vegne glæder jeg mig meget til, at vi igen kan byde H.K.H. Kronprinsen velkommen til Royal Run i Odense. Der er sket rigtig meget i Odense, siden Kronprinsen løb her forrige år, og det ser jeg frem til, at Kronprinsen skal opleve,” siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.

”I Aalborg vil vi gerne give store oplevelser til alle, og Royal Run er en folkefest i særklasse. Jeg er meget stolt over, at Aalborg er med på ruten for tredje gang, og garanterer, at vi gør alt for, at både store og små får en eventyrlig oplevelse.  Sport har en stor plads i Aalborgs hjerte, og at bevæge sig sammen, giver et fantastisk fællesskab,” siger Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der selv glæder sig til at snøre løbeskoene og være med.

I Sønderjylland er der begejstring på to niveauer – både i Sønderborg Kommune, men også i Genforeningspræsidiet. Kronprinsens Royal Run i Sønderjylland bliver nemlig et centralt element i fejringen af 100-året for genforeningen med Sønderjylland.

”Jeg er utrolig glad for, at Kongehuset vælger Sønderjylland som en af lokaliteterne for Royal Run netop i 2020, hvor vi over hele landet markerer genforeningsjubilæet. Royal Run er et smukt eksempel på, hvordan vi kan kombinere det historiske og det folkelige, og det bliver en kæmpe begivenhed for hele Sønderjylland,” udtaler Thomas Andresen, formand for Det Sønderjyske Præsidium for Genforeningen 2020.

”Vi er glade og stolte over, at Sønderborg er blevet værtskommune, og vi vil gøre vores for at skabe en folkefest. Den kongelige familie betyder rigtigt meget her i Sønderjylland, så derfor er vi stolte over, at blive udvalgt. Samtidig er Royal Run en unik event, som får rigtigt mange til at hoppe i løbeskoene – og især mange, som ikke løber i hverdagen. Det er enormt værdifuldt for vores sundhedsarbejde at give dem, der ikke motionerer jævnligt, en god oplevelse,” lyder det fra formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg, Helge Larsen.

På Bornholm ser de frem til at gentage succesen, hvor hele 1.100 var tilmeldt d. 10. juni i år – også selv om der ikke var kongelig deltagelse på øen.
”Jeg synes, Royal Run 2019-udgaven fik en meget bred appel også til nye motionister. Det var mange nye deltagere, børnefamilier såvel som de ældre.  Det er mit håb, udover at solen forhåbentlig skinner på Bornholm, at vi i 2020 kan engagere endnu flere aktive fællesskaber, både før og omkring løbet, fra både foreninger, institutioner og arbejdspladser,” lyder det fra DGI Bornholms formand Ole Dreyer. 

Tilmelding åbner d. 19. november. 

Fakta om Royal Run

  • Royal Run 2020 afholdes d. 1. juni 2020
  • I 2020 afholdes Royal Run i Sønderjylland (Sønderborg), Aalborg, Odense og København/Frederiksberg.
  • Bornholm bliver der Royal Run uden kongelig deltagelse.
  • Royal Run 2019 blev afholdt d. 1. juni på Færøerne og 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg samt på Bornholm uden kongelig deltagelse.
  • Over 82.000 var tilmeldt Royal Run 2019
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: www.royalrun.dk