Royal run '19

Danskerne varmer op til Royal Run med deres egne events

Selvom der er en uge til Royal Run, snører danskerne allerede nu de gode gå- eller løbesko og deltager i Royal Side Runs i store dele af landet.

Udgivet d. 30. maj 2022

Royal Run-opvarmningen er godt i gang. Overalt i landet kan man møde hjemmeklippede kongekroner og medaljer, flag, balloner og minestrimmel alt sammen i den karakteristiske blå Royal Run-farve.

Intet mindre end over 300 såkaldte Royal Side Runs finder nemlig sted i disse uger, hvor private, børnehaver, plejehjem, skoler, virksomheder og andre grupper har mulighed for at lave deres egne Royal Side Runs op til selve eventet, der finder sted den 6. juni.

Med Royal Side Runs vil vi invitere danskerne til at skabe deres egen motionsfest på deres præmisser. Vi har skabt rammerne for, at alle, der har lyst, kan lave et hyggeligt mini-event, og det budskab må man sige er gået rent ind hos mange,” siger Jakob Kvist, der er koordinator for Royal Side Runs

Tanken om at lade danskerne lave deres egne mini-motionsevents begyndte i 2019, og i år har antallet af events rundt om i landet slået rekord med mere end 300 Royal Side Runs fordelt over hele landet. Samlet vil over 14.000 danskere løbe eller gå et Royal Side Run i de kommende uger op til Royal Run-dagen.  

Det er fantastisk at se, hvordan vi på denne måde kan samle unge og gamle om ét lokalt event, vi har fx mange steder, hvor børnehaver slår sig sammen med plejehjem. Og så har vi mange væresteder, der ser dette som en mulighed for at inspirere de udsatte til at få bevæget sig. Det netop det, Bevæg dig for livet vil -nemlig at skabe en glæde ved at bevæge sig sammen på tværs af alle mulige skel,” siger Jakob Kvist.

Fakta om Royal Side Runs

Royal Run har registreret omkring 300 Royal Side Runs fordelt i hele landet. De events, der er registreret, er fordi der er bestilt en eventpakke. Derudover har det været muligt at printe klip-selv materiale til sit event, og her er der ikke nødvendigvis blevet registreret et Side Run.

Her er Royal Side Runs størst:

 • I Skive og Holstebro deltager ca. 2500 mennesker i et Royal Side Run fordelt på 25 lokationer
 • I Brønderslev er der tilmeldt omkring 20 Royal Side Runs med en forventning på ca. 250 deltagere
 • Næstved har omkring 1000 deltagere tilmeldt fra kommunen fordelt bl.a. på alle 0.klasser og mange børnehaver
 • Kolding har også ca. 1000 tilmeldt fra kommunen fordelt på flere events
 • Århus har over 1000 deltagende tilmeldt fra kommunens fordelt på ca. 25 Royal Side Runs

> MERE OM ROUAL SIDE RUN

Kontakt:

Jakob Kvist
Bevæg dig for livet Løb & Gang

Tel: 53 86 19 80

Om Royal Run

 • 272 er nu tilmeldt Royal Run (tal pr. 29. maj)
 • Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 6. juni 2022
 • Royal Run ’22 finder sted I Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. På Bornholm er der Royal Run samme dag uden kongelig deltagelse.
 • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag. Her var 70.938 tilmeldt
 • I 2019 var 82.319 tilmeldt Royal Run i Klaksvik, Aarhus, Aalborg, København/Frederiksberg og i Rønne.
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

> INFO OM TILMELDING
Tilmelding kan ske op til dagen før eventet.