Royal run '19

Corona-forhindringer får Royal Run til at aflyse løb i Grønland

Arrangørerne bag Royal Run havde glædet sig til at afvikle en udgave af det populære motionsløb i Grønland. Corona-situationen har imidlertid forhindret forberedelserne i en sådan grad, at premieren i Grønland må aflyses i år.

Gå til tilmelding

Udgivet 6. juli 2021

Til september løber den tredje udgave af Royal Run af stablen, og for første gang skulle der også have været afviklet et løb i Grønland. Først betød corona-situationen dog, at hele Royal Run måtte udsættes to gange, og nu spænder fortsatte corona-restriktioner og karantæneregler ben for arrangørerne i Danmark ift. afholdelsen af løbet i Nuuk.

”Vi ærgrer os voldsomt og beklager dybt, at vi desværre må aflyse løbet i Grønland i år. Corona-situationen har spoleret en stor del af forberedelserne og giver fortsat udfordringer ift. Grønland. For Royal Run er det altafgørende, at vi kan afvikle løbene sikkert, professionelt og forsvarligt” siger Morten Mølholm Hansen, medlem af Royal Runs styregruppe og adm. direktør i Danmarks Idrætsforbund.

”Det skal være en god oplevelse at deltage i Royal Run – uanset om man for første gang skal lunte sig igennem one-milen, eller man er en dreven 10 kilometer-løber. Det fremskredne tidspunkt og de fortsatte corona-udfordringer taget i betragtning, tør vi ikke løbe an på, at vi kan gennemføre løbet i Nuuk på det ønskede niveau” fastslår Morten Mølholm Hansen.

Arbejder på at vende tilbage

Alle de deltagere, som allerede har tilmeldt sig løbet i Nuuk, får naturligvis pengene tilbage for deres startnumre. Og derudover er målsætningen at vende tilbage til Grønland snarest muligt.

”Jeg tør ikke garantere, at vi kan stable et løb på benene i Grønland til næste år, men jeg tør godt love, at alle, der er en del af Royal Run, vil lægge sig i selen for, at det kan lade sig gøre” siger Jens Otto Størup, medlem af Royal Runs styregruppe og adm. direktør i DGI.

Trods ærgrelsen over at måtte droppe løbet i Grønland i år, så glæder han sig over, at Royal Run gennemføres i de kendte – glade og trygge – rammer i både Sønderjylland, Aalborg, Odense, København/Frederiksberg samt på Bornholm den 12. september.

”Vi glæder os over, at Royal Run kan gennemføres som planlagt de øvrige steder, hvor vi ser frem til en folkefest, der forener deltagerne på tværs af alder, form og geografi. Kronprinsen og Kronprinsessen har meldt sig klar, og der er stadig mulighed for at sikre sig en plads, men vi opfordrer alle til at komme ud af starthullerne, da der både plejer at være udsolgte byer og distancer” konstaterer Jens Otto Størup.

Tilmeldingen til Royal Run 2021 foregår via www.royalrun.dk

 

Fakta om Royal Run

 • Royal Run afholdes i Danmark søndag den 12. september 2021
 • Der afvikles etabler fem steder: Sønderjylland (Sønderborg), Aalborg, Odense og København/Frederiksberg samt på Bornholm.
 • I alle byer kan man vælge at gå eller løbe på enten One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.
 • De lokale arrangører er Sport Event Syd, Aalborg Atletik og Motion, OGF og Sparta.
 • På Bornholm er der Royal Run uden kongelig deltagelse. Arrangørerne er DGI Bornholm og Viking Atletik.
 • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprin-sens 50-års fødselsdag. Her var 70.500 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
 • Over 82.000 var tilmeldt Royal Run 2019.
 • Der er allerede 67.000 tilmeldte til Royal Run i 2021.
 • Royal Run måtte aflyses i 2020 pga. corona-restriktioner
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 og Regionerne er mediepartnere på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fon-den og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
 • Næsten en tredjedel af deltagerne i Royal Run har ikke tidligere deltaget i et motionsløb. Blandt andet derfor er løbet en fantastisk begivenhed for Bevæg dig for livet og visionen om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.