Royal run '19

Praktiske oplysninger København/Frederiksberg

Her får du relevante praktiske oplysninger om Royal Run København/Frederiksberg.

OBS: Alt udsolgt i Kbh/Frb! 

Start/mål

Starten går i Toldbodgade/Nyhavn, og der er målområde på Amalienborg Slotsplads.

Rute

Glæd dig til at løbe med Københavns og Frederiksbergs gader som den imponerende kulisse. Du kommer til at opleve mange af byens ikoniske seværdigheder og nogle af de smukkeste steder, som København og Frederiksberg har at byde på. Se rutekort

Hvem kan deltage?

Royal Run er for alle. Hvis du vil løbe sammen med hele familien, anbefaler vi familie-milen, hvor der er plads til alle. 

Para-deltager

Royal Run er for alle, også for dig, der er fysisk udfordret, i kørestol eller har brug for at have en hjælper med. Vælg den distance, du selv mener at kunne gennemføre, og kontakt kundeservice ved spørgsmål. Vær opmærksom på, at parkeringsforhold i centrum kan være vanskelige, samt at vi anbefaler at benytte Østerport St. og indgang til startområdet ved Amaliehaven, da der skal passeres en gangbro på vejen fra Kgs. Nytorv Metro. Ved behov for vejledning på dagen, ring på trafiktelefon tlf.: 41103202. Mere info

Hvad koster det at deltage?

Se denne prisoversigt. Bemærk, at tilmeldingen nu er lukket.

Udlevering af startnummer og t-shirt

Som tilmeldt fik du i slutningen af maj tilsendt et startkort på mail. Startkortet fungerer som en slags kvittering, som du skal fremvise, når du skal hente dit startnummer og din Royal Run t-shirt.

Udleveringen finder sted på Royal Run Expo'en på følgende adresse:

Sparta Hallen
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

Åbningstiderne er:

 • Torsdag den 6. juni klokken 14-19
 • Fredag den 7. juni klokken 12-19
 • Lørdag den 8. juni klokken 10-18
 • Søndag den 9. juni klokken 10-18

(På selve dagen d. 10. juni kan du afhente fra kl. 12.30 på Ofelia Plads)

Information:
Inden for Expo'ens åbningstider er det muligt at henvende sig med spørgsmål i informationen.

Husk, at hvis du afhenter startnumre for andre deltagere, så skal du medbringe startkort for den/de pågældende løbere. Vær opmærksom på, at du kun kan få udleveret den t-shirt-størrelse, du har valgt ved tilmelding. 

Kontakt Royal Run København/Frederiksberg (Sparta) via e-mail: [email protected]

Tidsgrænse

Tidsgrænsen er 2,5 time.

Tidtagning og resultater

Tidtagning varetages af Ultimate Sport Service via en integreret chip i startnummeret. Resultaterne formidles via royalrun.dk samt via Royal Run app'en.

T-shirt og medalje

Der er medaljer til alle, der er tilmeldt og har et startnummer. 
Der er t-shirts til alle deltagere i Royal Run 2019 (NYT: Se dog OBS nedenfor!). Vær dog opmærksom på, at nogle størrelser kan blive udsolgt. Ligeledes opfordrer vi til, at man henter sin t-shirt og startnummer så tidligt som muligt, når stederne åbner i dagene op til Royal Run. Det er nemlig først til mølle, så vi kan ikke garantere, at man får den ønskede størrelse, hvis man venter for længe.
Se t-shirt

OBS!: Vi er opmærksomme på, at der er udfordringer med t-shirts. Det beklager vi meget. Det har på ingen måder været vores hensigt at ende i denne situation. Hvis du er berørt af dette, så opfordrer vi til, at du sender en mail til [email protected]. Så finder vi en løsning. Angiv venligst navn, startnummer og t-shirt-størrelse i din mail. 

Tilmeldingsfrist

Der er nu udsolgt i København/Frederiksberg, så det er ikke længere muligt at tilmelde sig.

Royal Run App

Søg dit startnummer, og find deltagerinfo og resultater i Royal Run app’en. App’en kan downloades i App Store og Google Play til hhv. iOS og Android.

DM 10 km

I forbindelse med Royal Run afvikles også DM 10 km landevej. Tilmelder du dig således med én af de to hurtigste sluttider (<39.59 og <49.59), så deltager du i den første startgruppe, som samtidig udgør DM-heatet. Sparta sikrer, at de hurtigste løbere starter forrest i feltet.

Bagageopbevaring

Bagageopbevaring for 10 km-deltagerne findes her:

 • Ofelia Plads (bagageområde A og C)
  – for løbere med startnumre 201–4400 + 13301–29000
  Se placering på kort 
 • Nordre Toldbod (bagageområde B)
  – for løbere med startnummer 4401–13300)
  Se placering på kort  

Husk at aflevere bagagen i god tid inden start.

OSB! Der vil være mange mennesker og længere at gå både inden start og efter mål, hvis du benytter dig af bagageopbevaring, så hvis du kan undgå at medbringe bagage, vil det gøre det nemmere for dig selv. Du må gerne løbe med en rygsæk.

Find din startgruppe

One mile: Deltagerne på One mile skal stille op til start i Toldbodgade og på Sankt Annæ Plads. Man inddeles ikke i startgrupper, så man kan stille sig frit i startområdet. Se kort over start- og målområde

10 km: Deltagerne på 10 km stiller til start i startgrupper ud fra de forventede sluttider, man har angivet ved tilmelding. Det er vigtigt at respektere den tildelte startgruppe. Farve og sluttid på din startgruppe er tydeligt markeret på dit startnummer, og i området vil der være skilte med tydelig markering af startgrupperne med bannere. Se kort over start- og målområde

Fartholdere

På 10 km er det muligt at følge de officielle fartholdere (pacesettere). Du finder fartholderne i startgaden – kig efter de farvede balloner med markerede sluttider. Fartholderne kommer i mål præcis i den tid, der står på ballonerne. Der er følgende fartholdergrupper (pacesettere) i feltet:

 • Sluttid på 40 minutter (pace: 4:00 min/km) Rød
 • Sluttid på 45 minutter (pace: 4:30 min/km) Rød
 • Sluttid på 50 minutter (pace: 5:00 min/km) Grøn
 • Sluttid på 55 minutter (pace: 5:30 min/km) Grøn
 • Sluttid på 60 minutter (pace: 6:00 min/km) Mørkeblå
 • Sluttid på 65 minutter (pace: 6:30 min/km) Mørkeblå
 • Sluttid på 70 minutter (pace: 7:00 min/km) Orange
 • Sluttid på 75 minutter (pace: 7:30 min/km) Orange

Forplejning og væskedepoter

Når deltagerne kommer i mål, vil der være en vand, en High5-energidrik, et æble samt en Vanillabuns fra 'Pågen'. På 10 km er der yderligere placeret to væskedepoter ude på ruten, hvor der også serveres både vand og High5-energidrik.

Læge og samaritter

Et medical team bestående af læger og samaritter vil være tilstede både i start- og målområdet samt ude på ruten. Du kan altid henvende dig til en official og spørge efter en læge eller en samarit. 

Omklædning

Der er ikke mulighed for omklædning. 

Information på løbsdagen

Hovedinformationen er på løbsdagen placeret på Ofelia Plads, hvor det er muligt at henvende sig med spørgsmål.

Info-åbningstider:
12.30 – 21.00

Fotozone

Både på One Mile og 10 km er der live fotozone i mål. Der er yderligere en fotozone ved 5 km-mærket på 10 km-distancen, hvor deltagerne også får en mellemtid. Billeder er tilgængelige på web og app under resultater, så hurtigt mobilnettet tillader det. 

Toiletforhold

Der opstilles toiletter nær start- og målområdet samt ved væskedepoter på 10 km-ruten. Der vil også være adgang til handicaptoiletter i området.

Adgang til start og parkering

Vi anbefaler, at I tager S-toget til Østerport, hvorfra I kan gå til starten. Alternativt kan I tage Metroen til Kongens Nytorv eller Nørreport. Der vil være to indgange til startområdet ved hhv. Sankt Annæ Plads og Amaliekaj/Amaliehaven, og det er udelukkende deltagere med startnummer, som har adgang hertil. Tilskuere opfordres til at heppe ude langs ruten.

Rejs billigere med offentligt transport med en eventbillet.

Det er ikke muligt at parkere med bil i området, og cykler må ikke medbringes i startområdet og skal parkeres i god afstand herfra.

Se kort over start- og målområderne: One mile og 10 km

Tilskuerinformation

Kronprinsen slutter dagen af i forbindelse med 10 km-løbet mandag aften. Men i løbet af dagen vil der være en gevaldig fest i både København og på Frederiksberg.

 • Fra kl. 14-16.30 afvikles verdens største mile løb i området Nyhavn-Kongens Nytorv-Bredgade-Amalienborg
 • Kl. 16-17 kan børnefamilier udnytte den afspærrede Frederiksberg Allé og tegne med kridt på gaden
 • Kl. 17-18 er der spændende Halfmiles på Frederiksberg Allé, hvor kendte og spændende deltagere tilbagelægger 800 meter på forskellige måder under overskriften 'Du kan mere, end du tror'
 • Derefter stiller Danmarks hurtigste op til DM 10 km
 • Herefter løber resten af de i alt 27.000 tilmeldte på 10 km gennem gaderne

Underholdning

 • På One mile-ruten er der to DJ's og et festligt live band
 • På Rådhuspladsen spiller Freddy and The Phantoms – blues rock, når det er bedst
 • Ved Frederiksberg Rådhus spiller Rosa Skotte - en ung dansk sangerinde med rødder i soul & jazz-musikken
 • Foran Kongens Nytorv spiller bandet Kort Varsel masser af kendte hits til de sidste 700 meter mod mål
 • For ikke at tale om to sambagrupper, en trommegruppe, 5 DJ’s, Stylte Signe, en powerzone med Nik og Jay-musik

Se mere på linkene her:
Se program
Se rutekort

Trafik- og beboerinformation

Ruten er spærret for trafik fra kl. 12-22 og start/mål-området fra kl. 8-24. Det vil være muligt at krydse ruten i begrænset omfang i løbet af dagen, men der vil være pres på vejen omkring ruten.
Der vil den 10. juni være parkeringsforbud i flere gader, herunder på Frederiksberg Allé og følgende gader i start- og målområdet:
Amaliegade, Toldbodgade, Skt. Annæ Plads, Holbergsgade, Bredgade, Fredericiagade indtil Bredgade samt Frederiksberg Allé.
Hold øje med lokal skiltning, og vær opmærksom på, at politiet fjerner ulovligt parkerede biler, hvilket kan medføre betydelige omkostninger for ejeren.

Find trafik- og parkeringsinfo og se, hvilke kørselsveje vi anbefaler: Trafikinfo

Sikkerhed

Vi ønsker, at alle får en rigtig god løbsoplevelse. Udvis derfor hensyn, og giv plads til dine medløbere undervejs i løbet. Får du brug for hjælp undervejs, så tøv ikke med at henvende dig til de officials, samaritter eller læger, der er tilstede både i start/mål og ude på ruten. Bag på dit startnummer har du også mulighed for at oplyse om eventuelle helbredsmæssige problemer og anføre nærmeste kontaktperson.

Arrangørerne af Royal Run samarbejder tæt med politi, beredskab og myndigheder. Vi opfordrer til at være opmærksomme og underrette løbsledelse, officials eller politi, hvis du oplever mistænkelig adfærd. Undlad også at efterlade tasker uden opsyn, da dette kan skabe unødvendige problemer.

Træn op til Royal Run

Se de mange fortræningstilbud, som de lokale løbeklubber tilbyder. Eller træn op på egen hånd med ét af vores træningsprogrammer.

Se kort

Se et kort over, hvordan ruterne går igennem byen, og et kort over området, hvor det hele starter og slutter til Royal Run i København/Frederiksberg d. 10. juni. 

Kom billigere frem

Kom nemt til Royal Run med bus, tog og metro – køb en returbillet online fra kun 30 kr!

Følg os

Twitter

Facebook

Facebook
Se resultater