Royal run '18

Praktiske oplysninger

Her får du relevante praktiske oplysninger om Royal Run Odense.

Adresse på start/mål:

Kongens Have (start og mål på begge distancer). Via oversigtskortet kan du orientere dig i hele start- og målområdet. Se kort

Rute:

Kongens Have er ramme om Royal Run festen i Odense. Startgaden er i Jernbanegade lige ved Odense Katedralskole, mens målstregen er placeret i selve Kongens Have. Deltagerne på begge distancer løber forbi Grand Hotel og gennem gågademiljøet. 10 km-deltagerne løber desuden gennem det meste af Odenses gamle bykerne. Deltagere på begge distancer løber gennem Slotsgården lige inden, de passerer Odense Teater og løber i mål i Kongens Have. Se rutekort

Bagageopbevaring:

Du har mulighed for at få opbevaret din bagage, mens du er ude at løbe. Sammen med dit startnummer får du udleveret et bagagemærkat, som du skal sætte på den taske, som du indleverer til opbevaring. Bemærk, at hvis du vil gøre brug af tilbuddet om bagageopbevaring, er det vigtigt, at du selv medbringer en taske. 

Der er adgang til bagageopbevaring i Slotsgården med indgang fra parkeringspladsen bag Odense Slot. 

Husk at aflevere bagagen i god tid inden start.

Find din startgruppe:

One mile: Alle deltagere stiller sig klar i Jernbanegade kort før deres starttidspunkt, der er angivet på startnummeret. Startfeltet på One mile er ikke i startgrupper. Her løbes der heats jf. startnummeret.

10 km: Deltagerne på 10 km stiller til start i startgrupper ud fra forventede sluttider. Du finder din startgruppe i startgaden ved at se på skiltene. Du kan se farven og sluttid på din startgruppe på dit startnummer. Det er vigtigt at respektere den tildelte startgruppe.

Se heatfarver her

Fartholdere (pacesettere):

På 10 km er det muligt at følge de officielle fartholdere (pacesettere). Du finder fartholderne i startgaden – kig efter de farvede balloner med markerede pace (eks. 5:00).

Der vil i hver startgruppe være flere fartholdere med forskelligt pace.

Væskedepoter og forplejning:

Væskedepoter: Der er ikke væskedepoter på One mile (udover i mål). Der vil være væskedepot på 10 km.

Når deltagerne er kommet i mål udleveres en Royal Run vandflaske fra Harboes Bryggeri A/S. Kohberg sørger for en aktiv proteinbolle, og Bilka giver et æble til alle deltagere.

Læge og samaritter:

Ja. Røde Kors vil have et medical-team bestående af både læger og samaritter både i start og mål samt ude på ruten.

På One mile vil de være tilstede tæt på de tre hot spot punkter.

På 10 km vil de være tilstede ved 2-4-6-8 km.

Omklædning:

Der er ikke mulighed for omklædning.

Royal Run app (deltagerinfo og startliste):

Find dit startnummer og søg deltagerinfo i Royal Run app'en. App'en kan downloades i App Store og Google Play til henholdsvis iOS og Android.

Hent dit startnummer og t-shirt inden:

Udleveringen af startnumre og t-shirts inden løbsdagen er lukket. Derfor skal du hente dit startnummer og Royal Run t-shirt på selve løbsdagen.
Der er udlevering i Kongens Have bagved slottet på parkeringspladsen - se oversigtskort. Det er vigtigt, at du kommer i rigtig god tid inden din start. Udleveringen starter kl. 11.

Information på løbsdagen:

Der vil være et informationstelt beliggende midt i Kongens Have, hvor det vil være muligt for både deltagere, publikum og beboere at henvende sig med spørgsmål.

Løbskontor er beliggende på parkeringspladsen bag slottet. Her er det kun i nødstilfælde og efter aftale muligt at få udleveret sit startnummer på løbsdagen. På løbsdagen tager vi forbehold for kø og kan ikke garantere, at man kan nå at afhente nummer m.m.

Løbskontoret vil være åbent i tidsrummet kl. 11.00 – 17.00.

Tidsgrænse:

Tidsgrænsen på 10 km er 2,5 time netto (det vil sige, fra man passerer startstregen, og til man er i mål).

Der er ikke nogen tidsgrænse på One mile.

Tidtagning og resultater:

Tidtagning: Varetages af Ultimate Sport Service – integreret chip i startnummeret.

Resultatformidling: Resultaterne formidles via royalrun.dk samt via Royal Run app'en.

Fotozone:

Til Royal Run er live fotozone i mål på begge distancer. Der er yderligere en fotozone, når deltagerne passerer 5 km mærket på 10 km distancen. Her får deltagerne også en mellemtid. Billeder er tilgængelig på web og app under resultater, så hurtigt mobilnettet tillader det. 

Toiletforhold:

Ja. Der opstilles toiletter nær start- og målområdet.

Parkeringsforhold:

Det er ikke muligt at parkere i området. Vi anbefaler, at deltagerne tager offentlige transportmidler eller cykler til området.

Cykler må ikke tages med ind i start- og målområde.

Transport til start:

Det er ikke muligt at parkere i området. Vi anbefaler derfor, at du tager offentlig transport eller cykel til området. Cykler er dog ikke tilladt i Kongens Have. Nærmeste togstation eller busholdeplads er Odense Banegårde, som ligger lige overfor Kongens Have.

Trafikinformation: 

Få et overblik over, hvor ruten løber, og hvilke kørselsveje der er berørt i forbindelse med fejringen den 21. maj: 

  • Se rutekort
  • Royal Run Mile-ruten vil være spærret for trafik i tidsrummet 11.30-20.00.
  • Royal Run 10km ruten vil være spærret for trafik i tidsrummet kl. 15.45-20.00.
  • Jernbanegade er start gade og vil være spærret hele dagen den 21. maj.

Sidste mand/kvinde forventes at være i mål senest kl 19.30. Dvs. at der vil blive åbnet op for trafik kort efter de sidste løbere har passeret de pågældende områder.

Ved Klaregade og Hunderupvej krydser løberne vejen. Her vil trafikken blive reguleret, så man kan passere, så snart løberne tillader dette. Her bedes man ruste sig med lidt tålmodighed, hvis man skal denne vej.

Nærmere information omkring trafikken denne dag kan findes på Odense Rundt

Beboerinformation:

Vi opfordrer alle beboere hvis veje vi benytte til denne royale fejring at komme ud på gaden og deltage i festlighederne, når nu vi får royalt besøg på begge distancer. Se i øvrigt trafikinfo ovenfor. 

Sikkerhed

Vi ønsker, at alle får en rigtig god løbsoplevelse. Udvis derfor hensyn og giv plads til dine medløbere undervejs i løbet. Får du brug for hjælp undervejs, så tøv ikke med at henvende dig til de officials, samaritter eller læger, der er tilstede både i start/mål og ude på ruten. Bag på dit startnummer har du også mulighed for at oplyse om eventuelle helbredsmæssige problemer og anføre nærmeste kontaktperson. 

Arrangørerne af Royal Run samarbejder tæt med politi, beredskab og myndigheder. Vi opfordrer til at være opmærksomme og underrette løbsledelse, officials eller politi, hvis du oplever mistænkelig adfærd. Undlad også at efterlade tasker uden opsyn, da dette kan skabe unødvendige problemer. 

Find rundt

Her får du to kort, der kan hjælpe dig i din planlægning.