Royal run '18

Praktiske oplysninger

Her får du relevante praktiske oplysninger om Royal Run København/Frederiksberg.

Adresse på start/mål:

Start: Gl. Kongevej
Både mile og 10 km starter på Gl. Kongevej.

Mål: Frederiksberg Allé
Målstregen for både mile og 10 km er placeret på Frederiksberg Allé.

Se rutekort

Da start- og målområdet er stort, og der vil være mange mennesker på dagen, opfordrer vi dig til at komme i god tid og på forhånd orientere dig grundigt via oversigtskortet, så du ved præcis, hvor du skal starte, slutte, aflevere bagage osv. 

Se kort over start- og målområde her

Kortet findes også i den officielle Royal Run app, hvor du nemt kan orientere dig på dagen. 

Transport til start:

Du kan ikke komme til starten i bil. Vi anbefaler at tage Metroen eller alternativt cykle eller gå. Læs Metro-anvisninger nedenfor.

Kommer du til fods eller på cykel, kan du kun komme ind til startområdet ad Nordre Fasanvej/Smallegade eller ad Falkoner Alle. Tjek på forhånd, hvor din startgruppe er placeret, så du kommer ind ad den rigtige vej. Se kort for One mile. Se kort for 10 km. 

Det er ikke muligt at komme til starten ad Frederiksberg Allé, Pile Allé og Gl. Kongevej! 

Vær desuden opmærksom på, at det ikke er muligt at medbringe cykel i nogen af start/målgaderne. Du skal derfor parkere i udkanten af startområdet og gå ind via Smallegade eller Falkoner Alle.

Det bedste er at tage Metroen til Frederiksberg Station eller Fasanvej Station (Solbjerg). Fra Metroen er der kort gå-afstand til starten. Kommer du med bus, så se busomlægninger her

Løbere med startnumrene 70.001 - 92.800 anbefales at tage til metrostationen Fasanvej St. (Solbjerg St.) og skal aflevere bagage på P-pladsen bag Frederiksberg Rådhus.

Løbere med startnumrene 92.801 - 100.000 anbefales at tage til metrostationen Frederiksberg St. og skal aflevere bagage bag Frederiksberg Centret på Solbjerg Plads.

Der er mulighed for at køb af Eventbillet til dette event. Med en eventbillet får du 12-timers ubegrænset adgang til offentlig transport inden for hovedstadsområdet. 

Se kort over start-og målområde

Parkeringsforhold:

Det er ikke muligt at parkere i området. Der etableres dog handicapparkering i relativ nærhed af start- og målområdet.
Cykler må ikke medbringes i start/målgaderne. Parkér derfor i udkanten af startområdet og gå ind via Smallegade eller Falkoner Alle. På det officielle oversigtskort henvises der til de officielle cykelparkeringer.

Trafikinfo:

Se nærmere info om trafikken her.

Trafikhotline:

Hvis du har spørgsmål til trafikken, så skriv til [email protected]

Rute:

På afspærrede veje giver Royal Run en unik mulighed for at løbe på en lang række af de ikoniske og til daglig stærkt trafikerede gader i København, herunder H.C. Andersens Boulevard, Gammel Kongevej og Frederiksberg Allé. De to sidstnævnte udgør henholdsvis start og mål for både One mile og 10 km ruterne. Mens One mile deltagerne udelukkende løber på Frederiksberg, venter der 10 km-løberne en sightseeing rundt i hovedstaden forbi en lang række af byens seværdigheder, herunder bl.a. Christiansborg, Tivoli, Københavns Rådhus, Den Sorte Diamant og naturligvis Amalienborg Slot. 10 km ruten til Royal Run byder kort fortalt på en enestående mulighed for at løbe gennem alt det bedste, København og Frederiksberg har at byde på. Se rutekort

Bagageopbevaring:

Du har mulighed for at få opbevaret din bagage, mens du er ude at løbe. Sammen med dit startnummer får du udleveret et bagagemærkat, som du skal sætte på den taske, som du indleverer til opbevaring. Bemærk, at hvis du vil gøre brug af tilbuddet om bagageopbevaring, er det vigtigt, at du selv medbringer en taske. 

One mile: Der er adgang til bagageopbevaring for One mile-deltagerne på parkeringspladsen bag Frederiksberg Rådhus i Smallegade.

10 km: Bagageopbevaring for 10 km-deltagerne vil være i forbindelse med parkeringspladsen bag Frederiksberg Rådhusplads i Smallegade og på Solbjerg Plads ved Frederiksberg Centret. Løbere med startnumrene 70.001 - 92.800 anbefales at tage til metrostationen Fasanvej St. (Solbjerg St.) og skal aflevere bagage på P-pladsen bag Frederiksberg Rådhus. Løbere med startnumrene 92.801 - 100.000 anbefales at tage til metrostationen Frederiksberg St. og skal aflevere bagage bag Frederiksberg Centret på Solbjerg Plads.

Husk at aflevere bagagen i god tid inden start.

Find din startgruppe:

One mile: One mile-deltagere skal stille op til start i Smallegade. Deltagerne inddeles ikke i startgrupper, og man kan stille sig frit i startgaden. Se kort

10 km: Deltagerne på 10 km stiller til start i startgrupper ud fra forventede sluttider. Du finder din startgruppe i startgaden ved at følge skiltene og ballonerne med angivelse af startgrupper. Farve og sluttid på din startgruppe er tydeligt markeret på dit startnummer. Det er vigtigt at respektere den tildelte startgruppe. 

OBS: Kom i god tid, inden du skal starte. Der er mange mennesker, og det kan være besværligt og tage lang tid at flytte sig ned igennem gaden. Fra startskuddet lyder, kan det tage op til 45 minutter, før du selv krydser startstregen. Din tid starter dog først i det øjeblik, du krydser startstregen. 

Startgrupperne 00:39:59 – 1.09.59 stiller til start i Smallegade. Startgrupperne 1:10:00 – <1:30:00 stiller til start på Falkoner Allé. Se kort

Se heatfarver her

Fartholdere (pacesettere): 

På 10 km er det muligt at følge de officielle fartholdere (pacesettere). Du finder fartholderne i startgaden – kig efter de farvede balloner med markerede sluttider. Fartholderne kommer i mål præcis i den tid, der står på ballonerne, så hvis du gerne vil være sikker på at få din drømmesluttid, kan du følge fartholderne og deres balloner. Der er følgende fartholdergrupper (pacesettere) i feltet:

Sluttid på 40 minutter (pace: 4:00 min/km) Rød
Sluttid på 45 minutter (pace: 4:30 min/km) Rød
Sluttid på 50 minutter (pace: 5:00 min/km) Grøn
Sluttid på 55 minutter (pace: 5:30 min/km) Grøn
Sluttid på 60 minutter (pace: 6:00 min/km) Mørkeblå
Sluttid på 65 minutter (pace: 6:30 min/km) Mørkeblå
Sluttid på 70 minutter (pace: 7:00 min/km) Orange
Sluttid på 75 minutter (pace: 7:30 min/km) Orange 

Væskedepoter og forplejning:

Væskedepoter: Der serveres vand og High5-energidrik til alle deltagerne, når de kommer i mål. På 10 km er der yderligere placeret to væskedepoter ude på ruten, hvor der også serveres både vand og High5-energidrik.

Når deltagerne er kommet i mål udleveres en Royal Run vandflaske fra Harboes Bryggeri A/S. Kohberg sørger for en aktiv proteinbolle, og Bilka giver et æble til alle deltagere.

Se, hvor væskedepoterne er placeret på rutekortet.

Læge og samaritter:

Et medical team bestående af læger og samaritter vil være tilstede både i start og mål samt ude på ruten. Du kan altid henvende dig til en official og spørge efter dem.   

Omklædning:

Der er ikke mulighed for omklædning.

Royal Run app (deltagerinfo og startliste):

Find dit startnummer og søg deltagerinfo i Royal Run app'en. App'en kan downloades i App Store og Google Play til henholdsvis iOS og Android.

Startnummerudlevering og t-shirt:

På Royal Run Expoen, der finder sted i Sparta Hallen, skal deltagerne hente deres startpakke, som består af: startnummer med integreret tidtagningschip, sikkerhedsnåle og bagagemærkat. Deltagerne skal også afhente deres Royal Run deltager t-shirt på Expoen.

Expoen afvikles i et samarbejde mellem Sparta, Sportmaster og Nike. 

Adresse:
Sparta Hallen
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

Åbningstider:
Torsdag den 17. maj klokken 10-18
Fredag den 18. maj klokken 10-18
Lørdag den 19. maj klokken 10-18
Søndag den 20. maj klokken 10-18

Information:
Inden for Expoens åbningstider er det muligt at henvende sig med spørgsmål i informationen. Informationen er placeret i forbindelse med startnummerudleveringen.

Kontakt Royal Run København/Frederiksberg (Sparta Løbskontor) via:
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 4110 3202 (hverdage 10-17, fredage 10-15)

Pga. begrænsede parkeringsforhold fraråder vi at tage bilen. Benyt i stedet offentlig transport. 

Information på løbsdagen: 

Hovedinformationen er på løbsdagen placeret på Frederiksberg Rådhusplads, hvor det er muligt for deltagere, publikum og beboere at henvende sig med spørgsmål. Der vil også være informationer i forbindelse med de to bagageopbevaringsområder.

Info-åbningstider:
Frederiksberg Rådhus
9.00 - 21.30

Bagage-info på Solbjerg Plads ved Frederiksberg Centret
16.30 - 21.30

Bagage-info på P-pladsen bag Frederiksberg Rådhus
16.30 - 21.30

Tidsgrænse:

Tidsgrænsen på 10 km er 2 timer netto (det vil sige, fra man passerer startstregen, og til man er i mål).

Der er ingen tidsgrænse på One mile.

Tidtagning og resultater:

Tidtagningen varetages af Ultimate Sport Service. Chippen er integreret i startnummeret.

Resultaterne formidles via royalrun.dk samt via Royal Run app'en.

Husk, at din tid først starter, når du krydser selve startstregen. 

Fotozone:

Til Royal Run er live fotozone i mål på begge distancer. Der er yderligere en fotozone, når deltagerne passerer 5 km mærket på 10 km distancen. Her får deltagerne også en mellemtid. Billeder er tilgængelig på web og app under resultater, så hurtigt mobilnettet tillader det. 

Toiletforhold:

Der opstilles toiletter nær start- og målområdet samt ved væskedepoter på 10 km-ruten.

Beboerinformation:

Se nærmere info her.

Sikkerhed

Vi ønsker, at alle får en rigtig god løbsoplevelse. Udvis derfor hensyn og giv plads til dine medløbere undervejs i løbet. Får du brug for hjælp undervejs, så tøv ikke med at henvende dig til de officials, samaritter eller læger, der er tilstede både i start/mål og ude på ruten. Bag på dit startnummer har du også mulighed for at oplyse om eventuelle helbredsmæssige problemer og anføre nærmeste kontaktperson. 

Arrangørerne af Royal Run samarbejder tæt med politi, beredskab og myndigheder. Vi opfordrer til at være opmærksomme og underrette løbsledelse, officials eller politi, hvis du oplever mistænkelig adfærd. Undlad også at efterlade tasker uden opsyn, da dette kan skabe unødvendige problemer. 

Find rundt

Her får du en række kort, der kan hjælpe dig i din planlægning. 

Se resultater