Royal run '18

Praktiske oplysninger

Her får du relevante, praktiske oplysninger om Royal Run Aarhus.

Start og mål:

Start og mål for både One mile og 10 km er på Frederiks Allé mellem Ridehuset, Musikhuset og Rådhuset. 

Via oversigtskortet kan du orientere dig i hele start- og målområdet. Se kortet her 

Rute:

I Aarhus skydes både 10 km og One mile løbene i gang på Frederiks Allé lige midt mellem Musikhuset, Aros og Aarhus Rådhus. Der løbes forbi bl.a. Sankt Lukas Kirken og ud til Stadion Allé. 10 km-deltagerne løber desuden ud forbi Marselisborg Slot og senere forbi Ceres Park, Domkirken, Bispetorvet og gennem Strøget i Aarhus. Se rutekort

Bagageopbevaring:

Du har mulighed for at få opbevaret din bagage, mens du er ude at løbe. Sammen med dit startnummer får du udleveret et bagagemærkat, som du skal sætte på den taske, som du indleverer til opbevaring. Bemærk, at hvis du vil gøre brug af tilbuddet om bagageopbevaring, er det vigtigt, at du selv medbringer en taske. 

Bagageopbevaringen finder sted på Aarhus Rådhus. Se kort over start- og målområde

Husk at aflevere bagagen i god tid inden start.

Find din startgruppe:

Deltagerne vil blive inddelt i startgrupper på 10 km og i heats på One mile. Inddelingen vil fremgå af mail med startkort.

One mile-deltagere stiller klar på Frederiks Allé i heat-rækkefølge, som vil være skiltet. 

10 km-deltagere stiller klar på Thomas Jensens Allé. Placér dig i forhold til din forventede sluttid. Det vil være skiltet, hvor du skal placere dig afhængigt af forventet sluttid. Det sikrer det bedste flow, hvis du starter samtidig med andre, der forventer at løbe på nogenlunde samme tid som dig. 

Se heatfarver her

Fartholdere (pacesettere):

Der vil være fartholdere på 10 km. Fartholderne løber alle med balloner. Disse løber efter 40, 45, 50, 55, 60 og 70 minutter.

Væskedepoter og forplejning:

Væskedepoter: Der er ikke væskedepoter på One mile (udover i målområdet).

På 10 km er der ude på ruten først depot efter 8 km. Det er til gengæld et toplækkert royalt gourmet-depot. Betyder tiden mindre for dig, så tag en pause, smag på lækkerierne og nyd musikken.  

Når deltagerne er kommet i mål udleveres en Royal Run vandflaske fra Harboes Bryggeri A/S. Kohberg sørger for en aktiv proteinbolle, og Bilka giver et æble til alle deltagere.

Pas på hinanden

For at give alle mulighed for at være med i løbet, mens Kronprinsen er i Aarhus, er ruten lavet, så One Mile og 10 km-deltagerne fletter sammen ved Banegårdspladsen (efter ca. 500 meter på Milen og knap 9 km på 10 km'eren). Her vil være pres på. Vis hensyn og pas på hinanden. Og nyd så den sidste km, hvor der vil være fuldt tryk på oplevelsen. 

I mål opfordrer vi alle til at bevæge sig hurtigt fremefter, da der kommer rigtig mange løbere ind på kort tid. 

Læge og samaritter:

Ja, i målområdet og ude på ruten.

Omklædning:

Nej.

Royal Run app:

Find dit startnummer og søg deltagerinformation i Royal Run app'en. App'en kan downloades i App Store og Google Play til henholdsvis iOS og Android.

Startnummerudlevering og t-shirt:

Du skal hente dit startnummer og Royal Run t-shirt på EXPO'en: 

Ridehuset, Vester Allé 1, 8000 Aarhus C

Lørdag den 19. maj kl. 12-16
Søndag den 20. maj kl. 10-16
Mandag den 21. maj kl. 8-10.30

Vi anbefaler dig stærkt at hente dit startnummer enten lørdag eller søndag, men det er også muligt mandag morgen. Her må dog forventes kø. Fremvis startkortet, som du har modtaget pr. e-mail. Det er også muligt at hente startnumre og t-shirts for andre, hvis du medbringer deres startkort. 

Med hensyn til t-shirts, så kan du KUN få udleveret den t-shirt-størrelse, du har bestilt. Passer den ikke, kan du efter løbet forsøge at bytte den i vores byttebørs på EXPO'en.

Bemærk, at der er en masse hyggelige events på EXPO'en (yoga, små løbeture, aktiviteter for børne- og voksenatletik mv.). Der vil være spændende stande, der sælger løbeudstyr og fysioterapeuter og andre behandlere, der kan rådgive dig i forhold til træning, skader mv. Se programmet for EXPO'en her eller find os på Facebook. 

Tidsgrænse:

Tidsgrænsen på 10 km er 90 minutter netto (det vil sige, fra man passerer startstregen, og til man er i mål).

Tidtagning og resultater:

Tidtagning: Varetages af Ultimate Sport Service – integreret chip i startnummeret.

Resultatformidling: Resultaterne formidles via royalrun.dk samt via Royal Run app'en.

Fotozone:

Til Royal Run er live fotozone i mål på begge distancer. Der er yderligere en fotozone, når deltagerne passerer 5 km mærket på 10 km distancen. Her får deltagerne også en mellemtid. Billeder er tilgængelig på web og app under resultater, så hurtigt mobilnettet tillader det. 

Toiletforhold:

Ja.

Parkeringsforhold:

Det er ikke muligt at parkere i området ved start og mål. Vi anbefaler derfor, at du tager offentlig transport eller cykel til området. 

Hvis du medbringer bil, så er langt de fleste p-huse tilgængelige. F.eks.:

 • Scandinavian Center
 • Bruuns Galleri
 • Magasins P-hus
 • Telefontorvet/Telefonsmøgen
 • Scandic Hotel
 • Navitas
 • DOKK1
 • Filmbyen
 • Ceres Park
 • Godsbanen

Dog er Sallings P-hus spærret for ind- og udkørsel kl. 10-13 

Derudover kan man parkere på Poppelpladsen i Botanisk Have, hvor der er 5 timer gratis parkering.

Trafikinformation:

I forbindelse med denne festlige event vil der være afspærrede veje. På dette kort kan du se, hvilke veje der vil være afspærrede hvornår: Se kort

Bemærk, at Marselis Boulevard kun er kortvarigt spærret (i tidsrummet 11-11.35). Den korteste/hurtigste vej fra Marselis Boulevard v. Jyllands Allé til Strandvejen i dette tidsrum er:

 • Jyllands Allé – Rosenvangs Allé – Oddervej – Strandvejen

Bemærk at:

 • Kystvejen fra Dronning Margrethes Vej forbi DOKK1 og til Oddervej er åben under hele løbet, herunder Strandvejen i begge retninger omkring Tangkrogen.
 • Værkmestergade er åben under hele løbet fra Ringgaden til Spanien.
 • Nørrebrogade og Nørreport er åben under hele løbet.
 • Bliver du ”fanget” i midtbyen inde omkring Østergade, J. M. Mørks Gade og Hans Hartvig Seedorfs Stræde mv., så husk du kan køre ud til Åboulevarden via P-huset i Telefonsmøgen.

Busændringer:

Trafik-hotline:

Har du spørgsmål til trafikken, kan vi kontaktes på tlf. nr. 53 78 78 38 mandag til fredag kl. 9-14.
I weekenden 19.-20. maj vil telefonen være åben kl. 9-16 og på løbsdagen 21. maj kl. 8-14.

Beboerinformation:

Vi opfordrer alle beboere til at komme og være med i festlighederne - enten som deltager eller som tilskuer. Lad os fejre Kronprinsen sammen.

Der bliver uddelt af en flyer til beboerne i området. 

Sikkerhed

Vi ønsker, at alle får en rigtig god løbsoplevelse. Udvis derfor hensyn og giv plads til dine medløbere undervejs i løbet. Får du brug for hjælp undervejs, så tøv ikke med at henvende dig til de officials, samaritter eller læger, der er tilstede både i start/mål og ude på ruten. Bag på dit startnummer har du også mulighed for at oplyse om eventuelle helbredsmæssige problemer og anføre nærmeste kontaktperson. 

Arrangørerne af Royal Run samarbejder tæt med politi, beredskab og myndigheder. Vi opfordrer til at være opmærksomme og underrette løbsledelse, officials eller politi, hvis du oplever mistænkelig adfærd. Undlad også at efterlade tasker uden opsyn, da dette kan skabe unødvendige problemer. 

Find rundt

Her får du en række kort, der kan hjælpe dig i din planlægning. 

Se resultater